Pecha Kucha: 6min 40 sek til præsentation

Så kan powernetworking, speednetworking og andre networking-begreber godt gå hjem og lægge sig.
Det samme kan for den sags skyld flotte powerpointpræsentationer….
Nu er PechaKucha kommet til Danmark – ja, “mødeformen” har altså været her et stykke tid, men nu begynder andre end lige den allernærmeste kreds at kende til den hurtige form for præsentation, som designere, arkitekter, musikere, billedkunstnere mm fra den kreative del af erhvervslivet bruger, især den yngre generation.

Fænomenet Pecha Kucha, som egentlig betyder “snik-snak” eller “samtale” på japansk, går ud på, at man får lov at præsentere 20 elementer, man selv har produceret eller står for på hver 20 sekunder; altså 20×20 sek= 6minutter og 40 sekunder.

Danske PechaKucha fortæller:

Et element kan være et billede, et lydklip, en performance, et spoken word ect. Rammen er altså 20 elementer x 20 sekunder.
Indholdet varierer frit. Det kan være alt inden for kunst, kultur, film, dans, musik, design, arkitektur, etc.

At skulle præsentere på så kort tid, er en udfordring til at holde sig præcist til sagen, at vise sit virke fra flere sider og alligevel nå at give en helhed.

Prøv engang selv derhjemme- det er faktisk ikke så svært efter et par gange – men det tager faktisk et stykke tid t finde de tyve ting, der føles rigtige at præsentere.

Der ligger en god portion performance og præstation i denne måde at vise sig frem på i en forsamling- og det kan give pote- for blandt tilskuerne kan der være mennesker, der enten vil hyre dig bagefter eller søge samarbejde med dig. Headhunting foregår i høj grad på disse sessioner.

Der har været holdt et par møder i København. Det næste finder sted i København, er den 17. september i Brorsons Kirke.
Jeg vil gerne anbefale at læse mere om fænomenet i en glimrende artikel, der kommer i det næste nummer af  det lige så glimrende blad Community.

PechaKucha opstod for fem år siden og PechaKucha arrangementerne finder foreløbig sted i 136 byer verden over. Læs mere på den internationale oversigtsside.
Og læs på wikipedia, hvad pechaKucha nu har udviklet sig til.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.