Om at miste en tvilling

Bøger og NewPub, Tvillinger Ingen kommentarer

Tvillinger bliver født samtidig, men dør ikke nødvendigvis samtidig!
Nogle når aldrig at stifte bekendtskab med verden, men dør ved fødslen, andre mister deres tvilling senere i livet ved ulykker, sygdom, selvmord eller af alderdom. Men uanset hvornår den anden tvilling dør, medfører tabet ofte en markant reaktion. Det er ikke kun et andet menneske, der dør, det er også et tvillingeskab, der rammes. Et næsten ubærligt tab, som er svært at forstå for dem, der ikke er tvilling selv.

Jeg er tvillingemor. Mine enæggede sønner er i dag 23 år, men jeg gruer for den dag, hvor den ene af dem dør.
Præcis som andre tvillingeforældre, og præcis som tvillinger, der inderst inde véd, at deres medtvilling ikke lever evigt.

Nu er jeg ved at skrive en bog om at miste en tvilling, og jeg har brug for DIN hjælp til at crowfunde produktionsomkostningerne!
Læs en nærmere beskrivelse her, hvor du også kan bidrage.

Læs videre…

 

Crowdsourcet bog på Bogmessen

Bøger og NewPub, Tvillinger Ingen kommentarer
bogskulptur 224x300 Crowdsourcet bog på Bogmessen

Bogskulptur i Vangsgårds boghandel på Rådhuspladsen

På lørdag den 10. november skal jeg på bogmessen tale på Saxo Publishs stand om det at skabe stammer omkring sine bøger , længe før de udgives. Det kaldes Tribal Marketing med et buzzord.  Det handler dybest set om at sørge for at lytte godt til sine læsere eller kommende læsere, at servicere dem med oplysninger, der er relevante, at kende deres behov og at gøre det muligt for dem at være i dialog, uden at du blander dig med alskens pushmeddelelser og salgsbudskaber.

“Begynd tre år før” siger Seth Godin i bogen “Stammeleder”: Because it takes “three years to build a reputation, build a permission asset, build a blog, build a following, build credibility and build the connections you’ll need later.

Læs videre…

 

Hjælp mig at finde bestemt svensk tvillingefar!!

Netværk, Tvillinger 2 kommentarer

For en del år siden, nærmere betegnet i 2004 mødte jeg på en ferie en svensk tvillingefar, der kørte på en havnemole med sine tvillinger i en barnevogn, som havde påmonteret et skateborad, så hans lidt større datter kunne stå og køre med, når han skubbede vognen frem.

skateboard 300x225 Hjælp mig at finde bestemt svensk tvillingefar!!

Skateboard på tvilllingebarnevogn til større søskend

Da jeg selv er tvillingemor, blev jeg straks interesseret i anordningen , stoppede manden og spurgte, om jeg måtte tage et foto af hans opfindelse. Vi vekslede et par ord, men jeg fik aldrig hans navn. til gengæld satte hans lille praktiske opfindelse skub i mere end barnevognen – den satte skub i et projekt, jeg havde gået og puslet med i nogle år – nemlig opsamlingen af gode råd fra tvillingeforældre til tvillingeforældre.

Læs videre…

 

Momentum, muligheder og tilfredshed

Blogs, Markedsføring, Tvillinger 1 kommentar

Siden i fredags, fredag den 6. august kl 15.10, hvor jeg fik en nyheds SMS om Kronprinsparrets tvillingegraviditet (det var TV2, der var først), har jeg ligget fuldstændig vandret.
Først lige en disclaimer: Jeg lover (næsten), at dette indlæg bliver det (formentlig) sidste, jeg skriver om tvillinger på denne blog, for det er der nogen, der tidligere har bedt mig om at skille flerlingestoffet  fra, da de helst kun ville have indlæg om web2.0 mm.

MEN jeg bliver lige nødt til at dele min glæde med jer over at være i det fag, jeg er, og over at have passion for nogle nicher, rimeligt med evne til at formidle på nettet OG  lyst  OG mulighed for at gribe chancen, når den dumper ned, som  nu:
Fredag-søndag nat har jeg oprettet Tvillingebloggen.dk, så der kunne komme en blog dedikeret til dette vidunerlige emne. Jeg har trimmet en del af siderne på mit site gennem over ti år, tvillinger.com, for at gøre den i stand til at møde de mange nye besøgende, som statstikken allerede har fortalt mig, at der er strømmet til.  Og jeg har fået trimmet tvillingetips.dk, som er et site, der samler råd fra tvillingeforældre til tvillingeforældre , nu med henblik på at samle en særudgave af bogen til Kronprinsparret.

I weekenden tænkte jeg sådan på, hvordan journalistkolleger redaktioner landet over på for eksempel ugeblade og nogle af landsaviserne sandsynligvis sad og knoklede med at finde vinkler, interviews, særlige historier , opsøge kilder, researche og lægge strategi for mersalg, præcis som jeg, blot i et andet størrelsesforhold.

Læs videre…

 

Det kan blive juletvillinger i kongehuset

Netværk, Tvillinger Ingen kommentarer

Læsere af denne blog vil vide, at jeg har tvillinger, så derfor glæder det mig usigeligt at kunne sige tillykke til kronprinsparret.

 Men føder Mary så enæggede eller tveæggede tvillinger – det er ikke til at sige med sikkerhed: Jo ældre en kvinde bliver, jo større er chancen for at få tveæggede tvillinger. Det skyldes, at evnen til at udløse to æg på én gang stiger med alderen.
Enæggede tvillinger forekommer statistisk lige fordelt over alle aldre og er et udslag af naturens underfuldhed.
- Det er normalt at føde for tidligt mellem 2 og 4 uger for tvillinger, siger Kirsten Kyvik, tvillingeforsker og professor ved Syddansk Universitet og panelbesvarer i brevkassen på tvillinger.com , som jeg har drevet gennem over ti år.

- Det er også normalt, at tvillingerne vejer omkring et kilo mindre end enkeltfødte, uden at de derfor er ufærdige. Livmoderen er  – om jeg så må sige – jo en ”etværelses lejlighed”, og der kan blive lidt trangt, når der er to.

Det kan blive juletvillinger
Når enkeltfødte fødes for tidligt, er det som regel,  fordi der er noget galt, men i tilfældet med tvillinger er det normalt at føde 2-4 uger før. Hvis terminen er i januar, kan det derfor godt gå hen og blive et par juletvillinger, siger Kirsten Kyvik til tvillinger.com.

 

Hvor privat kan du være i en bog?

Kultur, bøger og musik, Tvillinger Ingen kommentarer

 

foto Jo Selsing 300x206 Hvor privat kan du være i en bog?

foto Jo Selsing

Jeg har efterhånden skrevet mange bøger, og de fleste af dem har taget udgangspunkt i noget, jeg har oplevet selv, være igennem selv, erfaret selv. Det begyndte med den aller første bog “De første ti år med tvillinger” og det er fortsat til den seneste “50+ og nystartet”.

Læs videre…

 

Ti år med tvillinger.com og communities

Communities, Tvillinger 1 kommentar

en stolt moder 300x225 Ti år med tvillinger.com og communitiesDet er en ganske særlig dag i dag, mandag den 7. december, og jeg mener ikke på grund af klimatopmødet. I dag er det ti år siden jeg åbnede sitet tvillinger.com, et site, der startede med nogle få sider om tiden efter fødslen frem til skolegangen, og som i dag er Nordens største hjemmeside for og om tvillinger med tvillingebutik og ni onlinegrupper samt et forum for dem, der har mistet deres medtvilling.

Hvorfor er det interessant at blogge om på denne blog, der ellers handler om virtuelle fora?
Jo, fordi denne hjemmeside har netop været dén, der førte til, at jeg i dag rådgiver om virtual communities og sociale medier. Her er forklaringen:
Jeg er journalist og mor til enæggede drenge, der i dag er 19 år. Da jeg arbejdede som fastansat på DR, besluttede jeg at lave en multimedieproduktion om tvillinger, fordi jeg mente, der manglede en sådan. Ikke meget stof kunne man finde på dansk om tvillinger, og når jeg nu både havde tvillinger og evnen til at formulere mig, var det oplagt, at jeg skulle lave en sådan.
Jeg budgetterede med TV-programmer, DVDer, eller CDIer, som de hed dengang, undervisningsvidoer, lysbilledshow ( ja, det ER ti år siden), håndbøger og fagbøger, og til slut i budgettet havde jeg et punkt, der hed Hjemmeside. Budgettet var på 8 millioner, som jeg søgte forskellige steder, men jeg fik afslag på afslag. Undtagen fra Journalistforbundets Ophavsretsmidler, der gav mig 56.000 kroner til at virkeliggøre det, der stod nederst på listen – en hjemmeside. Det blev til tvillinger.com, men kun fordi jeg var superheldig:

På samme tid åbnede det, der i dag kendes som Netdoktor.dk, en af pionerene inden for onlinefællesskaber og portaler. Dette nyskabende sundhedssite var stiftet af en læge Carl J. Brandt, og en journalist, Rune Bech, og jeg fik et møde med de to, hvor jeg fortalte, at jeg ville lave et site om tvillinger. De viste mig en stor tiltro og sagde, at de gerne ville linke til mit site, hvis der var tilstrækkeligt professionelt stof deri. Og, hvad endnu mere væsentligt var, de forærede mig tre dage med optræning i at lave hjemmesider,  i Front Page, så jeg tog til Svendborg og lærte fra bunden, hvordan man lavede hjemmesider. Min lærer fik senre tvillinger selv!!

Læs videre…

 

100 praktiske råd om skrivning af din bog

50+, Blogs, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kultur, bøger og musik, Tvillinger Ingen kommentarer
bid w300h220 100 praktiske råd om skrivning af din bog

freelancegruppens logo for aktiviteterne på Bogmessen i år er lavet af Karina Bjerregaard

Mindst 100 praktiske råd kan du få om
-at skrive din egen bog
-at få den udgivet
-at bruge ghostwriter
-at inddrage egne erfaringer uden at gøre dem for private
-at illustrere sin bog
-at overkomme din egen skriveangst
-at udfolde din skriveglæde
-at arbejde med en interviewbog
JA, der er nærmest ikke dét praktiske emne inden for bogskrivning, der ikke berøres på Dansk Journalistforbunds Freelancegruppes stand  på 1. sal i Forum.

Jeg selv “optræder” tre gange:
Fredag fortæller jeg om blogging og brug af blogs, særligt på Børsen Mikro, som markedsføringsmetode:

Læs videre…

 

Sådan startede jeg selv min virksomhed

Frie Agenter, Tvillinger 2 kommentarer


Sådan startede Abelone Glahn sin egen virksomhed

- Det er fint nok, du fortæller andre, hvordan de skal gøre, når de starter egen virksomhed, men hvordan gjorde du egrentlig selv, Abelone?
Det spørgsmål bliver jeg tit stillet, og her er forklaringen, optaget på video.
Jeg er nemlig blevet interviewet til et stort projekt, der starter i Århus den 1. april, My Mission, hvor Århus sætter fokus på iværksætteri i en længere kampagne.

Tjek lige deres hjemmeside og hør andre fortællinger her.
De er selvfølgelig også på facebook.

Læs videre…

 

“Are you asking me if we had sex to conceive?”

Tvillinger, Uncategorized Ingen kommentarer

93 % tvillingeforældre var villige til at fortælle , hvordan deres tvllinger var undfanget, hvis de kunne få at vide, hvad svaret skulle bruges til, og hvem der spurgte.
Men 7 % ville helst ikke fortælle det.
Uanset om undfangelsen var sket med eller uden lægelig hjælp.
(australsk undersøgelse, hvis titel var ovenstående.)

Det værste, man kan spørge om, er: “Er det naturlige tvillinger?”.
Denne formulering bruger selv sundhedspersonale, der lige som mange andre totalt overskrider grænserne for privatlivet, når de spørger tvillingeforældre om måden, børnene er blevet til på.

Prøv lige at tænke over, hvor tit du hører spørgsmålet, der på dansk som regel er formuleret sådan her:
“Er dine tvillinger hjemmelavede?”.
Er du selv kommet til at stille det til en tvillingemor eller -far ?

 

« Ældre indlæg