Ny bog til fagpersonale og tvillingeforældre i ubærligt dilemma mellem sorg og glæde

Kultur, bøger og musik, Tvillinger Ingen kommentarer

foraeldreberetningerJeg skriver ikke så tit om min interesse for tvillinger her på bloggen, undtagen når jeg udgiver en ny bog. Og det gør jeg netop nu:  En bog med både håb og trøst – og faglig indsigt:  Gribende forældreberetninger om tiden efter at have mistet et tvillingebarn.
En ny bog til fagpersonale og forældre, der står et næsten ubærlig dilemma mellem sorg og glæde. titlen er “Tvillingetab – beretninger fra forældre, der har mistet et tvillingebarn”.

Som udtrykt af en af mødrene i bogen, Elin, der mistede den ene tvilling midt i graviditeten og måtte gå graviditeten ud med hhv en død og en levende tvilling i maven på grund af TTTS:

”Dengang ville jeg gerne have haft noget at vide om, hvor lang tid der går, inden man kan forholde sig til både sorg og glæde. At høre, hvordan andre er kommet igennem at kunne svinge på et splitsekund over, at vi fik en sund og rask tvilling, og at den ene klarede det – men den anden ikke. Hvordan er de andre kommet igennem dagplejestart, børnehavestart? Og kunne de klare ikke blive bitre?”

Læs videre…

 

Fem gode e-bøger til selvstændige

50+, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kultur, bøger og musik, Markedsføring Ingen kommentarer

Endelig – nu kan alle mine fem bøger til selvstændige fås som e-bøger!
Også til dem, der foreløbig er på vej! Måske er året 2015 dét år, hvor du selv tager springet!

Så er det i 2015, du går selv!

Så er det i 2015, du går selv!

Det gælder “biblen” for selvstændige, “Frie Agenter – sådan arbejder du som freelancer”,  ligesom det gælder klassikeren inden for networking “Dit professionelle netværk- sådan tænder du kontakterne”, der er så sejlivet og grundlæggende, at jeg i november var ude at holde foredrag om dens eviggyldige indhold, selv om bogen har nogle år på bagen.

Det gælder “Mikrovirksomheder med vokseværk”, som jeg har skrevet sammen med Margrete Bak, min nærmeste og bedste konkollega, og som handler om at vokse med en solovirksomhed uden nødvendigvis at ansætte en hel masse mennesker.

Læs videre…

 

Derfor har jeg skrevet denne smertefulde – og dog lindrende bog

Kultur, bøger og musik, Tvillinger Ingen kommentarer

For en del år siden, i 1998 siden besøgte jeg en boghandel i York i England og begyndte at lede efter bøger om tvillinger, hvilket jeg som mor til et sæt enæggede drenge nærmest automatisk gør, hver gang jeg er i udlandet.

På en af  hylderne fandt jeg en bog af psykoterapeut Joan Woodward, som jeg ikke kendte endnu. Lone Twin – Understanding twin bereavement and loss var titlen. Med baggrund i flere end 200 interviews beskrev Joan Woodward – der selv som treårig mistede sin tvillingesøster – forskellige typer af tab og forklarede tabene i forhold til den engelsk læge og psykoanalytiker John Bowlbys teorier om spædbarnets tab af tilknytning til moderen.

Med det samme var jeg klar over, at dette var en vigtig bog, som jeg måtte have med hjem, men jeg havde ikke engelske pund nok på mig, så jeg rakte bogen til ekspedienten og bad hende passe på den, mens jeg løb hen for at veksle penge. Da jeg vendte tilbage, fandt jeg hende helt opslugt af at læse bogen.
Jeg blev noget overrasket, og hun undskyldte mange gange for at være gået i gang med at nærlæse ”min” bog, men så sagde hun: ”Min storesøster blev født som tvilling, men hendes søster døde underfødslen.Min søster vidste intet om dette, før min morfortalte hende det for nylig på hendes 38- års fødselsdag. Nu forstår jeg den måde, hun har opført sig på, og hvorfor hun altid har sagt, at hun følte sig ensom”.
Jeg betalte bogen og var på vej ud, da hun så meget direkte på mig og tilføjede: ”Og måske ville jeg ikke være blevet født, hvis tvillingen havde overlevet…”

Læs videre…

 

Det er rart med tilfredse tilhørere

Blogs, Bøger og NewPub, Kultur, bøger og musik, Markedsføring Ingen kommentarer


Her fra #fag2012, Journalisternes fagfestival, hvor jeg holdt et oplæg om markedsføring af bøger.
Nicolai Brix, som jeg ikke kender – endnu – nævner en blog.
Det er dette indlæg, han mener:

 

 

Hvorfor er det lige, du har lavet eget forlag?

Bøger og NewPub, Kultur, bøger og musik, Sociale medier Ingen kommentarer

Hvorfor har du lavet dit eget forlag? Hvorfor udkommer du ikke på de allerede eksisterende? Hvordan markedsfører du gennem “stammer”? Og hvorfor er det vigtigt at være sammen med andre bogudviklere? Det er nogle af de spørgsmål, jeg blev stillet, da SAXO Publish for kort tid siden interviewede mig til en video i forbindelse med lanceringen af deres nye platform.

Jeg ville gerne fortælle om mine erfaringer i håb om, at det kan hjælpe andre.
Her er resultatet:

PS: Optaget i et meget lille rum med mindst 30 graders varme og lukkede vinduer på grund af støj fra gaden.
Derfor de meget meget røde kinder – eller også er det bare ren ungpigekulør :-)

 

Forfatter a/s: Superb pligtlæsning for bogbranchen

Kultur, bøger og musik, Netværk 1 kommentar
Forfatter AS

Forfatter AS er en glimrende vejledning til dig, der har skrevet bog og vil udgive den selv

Det var lige den bog, jeg manglede!
Sjældent har jeg haft det sådan med en bog, som med Jan B. Fellands bog, der udkommer i dag “Forfatter as” – sådan udgiver du en bog og opbygger en business omkring den.”
Bogen er en skridt for skridt vejledning til den, der HAR et manus, og som nu ønsker at udgive det. På dansk, på engelsk, selv, med forlag, uden forlag, som ebog, som fysisk bog, som pamflet, som pdf, ja alt hvad man kan tænke sig.
Det er vel at mærke ikke en bog om at skrive bøger, men en bog om at udgive bøger.

Den bog, vi er mange, der har tørstet efter, fordi oplysningerne om, hvordan man gør, ligger så spredt på nettet, og er så svære at validere.

Læs videre…

 

Skriv din egen fagbog – sommerkursus 5. juli Kbh.

Kultur, bøger og musik, Kursus 2 kommentarer

Den næste Sommerskole for selvstændige griber fat  i de mange, der gerne vil omsætte deres ekspertise til en bog.
Men hvordan gør man lige det?

Tirsdag den 5. juli:  Skriv din egen fagbog  kl 13.30-17.00
v. Rikke Moos, forfatter til “Fra ide til bestseller”

Investér 4 timer af din tid, og find ud af, hvad du og din business går glip af ved at blive ved med at bremse dit bogprojekt.
Du bliver også præsenteret for en effektiv trin-for-trin metode, der guider dig igennem udviklingen af din bogidé, gør dig skriveklar på under 1 uge – og gør skriveprocessen både sjov og overkommelig.
Du vil også lære om, hvordan du kan tjene mindst 50 % mere på din bog, end du får ud af en standardforlagskontrakt – og hvordan du bruger din bog til at skabe vækst i din business.
Kurset inkluderer bogen “Fra ide til bestseller”

Kurset finder sted som de andre Sommerskole for selvstændige på La Oficina , Suomisvej 4, Frederiksberg:
Prisen er 685 kroner inklusiv forplejning og bog. Tilmelding her.

 

Digitalsyndikatet vil præge dansk IT-politik

Kultur, bøger og musik, Skarpe skud Ingen kommentarer

Også i resten af verden diskuteres den digitale dagsorden

Der er behov for, at nogen sætter den digitalpolitiske dagsorden i Danmark og skaber debat ved dels at levere meninger, dels analyser og viden. Informationsteknologien er på godt og ondt en del af vores kultur og fælles fremtid. Politik finder ikke kun sted på Christiansborg eller nede på kommunen, den skabes også i virksomhederne, i hjemmene, i skolerne, på e-handelssites, på spillekonsollerne, hos teleselskaberne og på hospitalerne.?

Derfor sagde jeg ja, da Christian Schade for kort tid siden spurgte, om jeg ville være med i Digitalsyndikatet. Det er et bloggerfællesskab, som åbner i dag.
Ja, fordi også jeg savner et samlende sted, der tager diskussioner, som både åbner for forbrugervinkler og forskningsvinkler, og ja, fordi jeg godt kan lide, at der ikke er 100 dage fra tanke til handling, når formålet er fornuftigt og konstruktivt.
Jeg har selv bidraget med et indlæg, der tager fat i de dilemmaer, som forlagsbranchen står over for i 2011, som netop af bladet Bogmarkedet, der udkommer i næste uge, er blevet udnævnt til Året, hvor den digitale publicering slår igennem.

Læs videre…

 

14 Ghostwriter eller skyggeskriver-råd

Kultur, bøger og musik 1 kommentar

En særegen disciplin i forfatterskab er at skrive en andens bog som om man var den anden, altså at være skyggeskriver eller ghostwriter. Jeg er lige nu på kursus i Journalistforbundet om Ghostwriting, et meget populært kursus, der holdes i dag for første gang,  og som blev overtegnet i løbet af to dage. Oplægsholderne er to garvede skyggeskrivere, Pernille Nørregaard, der driver Bogskriveriet og som om et par dage selv udgiver en bog – om at skrive en bog!, og Jette Hvidtfelt, der har været ghostwriter for en lang række politikere som for eksempel Flemming Hansen, Holger K Nielsen og Kristian  Meidahl.

Dagen er endnu ikke gået, men kurset har allerede budt på så mange guldkorn, at jeg har fyldt fire A4 ark på PC.

Her er et fjorten gode råd om afklaring mellem skribent og hovedperson:

Læs videre…

 

Tut Ankh Amon – og du må godt røre ham!

Kultur, bøger og musik Ingen kommentarer

En af de tre indre sarkofagerFor præcis 45 år siden kom min far ud for et slemt trafikuheld, der sengelagde ham en måned på Fåborg Sygehus langt fra familien i København.
(og nej, det er IKKE ham på billedet)…
 Blandt de bøger, han fik af behjertede venner, var en bog, der hed “Forsvundne verdner – arkæologi fortalt som roman” . Forsiden var prydet af et imponerende farvefoto af barnekongen Tut Ankh Amons gravmaske i det rene guld.
Da min far kom hjem – nu med fuldskæg – erobrede jeg bogen for altid og læste med stor indlevelse om den britiske arkæolog Howard Carter, der gravede i et år, før han ved et tilfælde fandt det bedst bevarede og uplyndrede gravkammer, der endnu er fundet i Kongernes Dal i Ægypten.

Det første kammer var fyldt med skatte som Tut ´skulle have med sig.Fortællingen om, hvordan han skovlede gravindgangen til igen og ventede nervepirrende 14 dage på, at hans ven og medfinancier kom fra London til Ægypten for at de kunne åbne graven sammen, hvordan de derefter ryddede den stenfyldte gang, kom igennem de skjulte døre og endelig bankede hul ind til et kammer, der var som en kæmpekasse i guld, har dannet mange billeder på min nethinde siden.
Men jeg har aldrig set skattene, der for de flestes vedkommende fortsat er i Ægypten.

Tre kæmpeskrin i guld, og tre sarkofager, før man når ind til Tuts mumie. Her stillet på række, men de er funden inden i hinanden som en russisk babuskadukkeNu er skattene på en måde samlet igen, idet 1000 af effekterne er blevet genskabt og vises på en særudstilling i Hamborg, og, hvad endnu bedre er, gravkammeret er rekonstrueret i en tredimensional udgave, så man kan få fornemmelsen af Carters bevægelse. Jeg ved, det ikke er de rigtige effekter, men det er mere den massive oplevelse af alt det guld på een gang, jeg er fascineret af.
 
Tag ned og se udstillingen inden den 28. august 2010Anmeldelserne har været overordentlig gode især over 3d-genskabningen.
Meget er også rekonstrueret efter en minutiøs gennemfotografering, som en museumsfotograf foretog i året efter fundet, for 87 år siden. Den udstilling rejste min familie og  jeg til Hamborg for at se. Udstillingen er blevet forlænget til den 29. august i Hamborg. Fortsætter til Køln og Madrid.
 

Læs videre…

 

« Ældre indlæg