Hvor tit skal jeg opdatere

Blogs, Communities, Det virtuelle håndtryk, facebook, Linked In, Markedsføring, Sociale medier Ingen kommentarer

Hvor hvor tit skal jeg opdatere? Det spørgsmål bliver jeg stillet igen og igen, når jeg underviser i sociale medier. Det virker for nogle ganske uoverskueligt at være til stede på flere platforme på een gang, fordi der er så meget der skal passes.
Bufferapp og SumAll har målt og regnet på, hvad der kan betale sig, særligt som virksomhed. Hvor meget kan publikum klare, hvor mange kræfter skal man sætte ind. Her er et interessant overblik, der fortæller:
1 opdatering på LinkedIn om dagen (i arbejdstiden) – så kan du ramme godt 60 % af din målgruppe
2 blogindlæg om ugen , firmaer der øger deres blogging fra 3-5 gange om måneden til 7-8 gange om måneden fordobler næsten deres leads.
2 gange om dagen på instagram er fint nok – du må gerne poste mere, men det øger ikke engagementet – gir dig bare ret meget mere at lave…
2 gange om dagen kan du poste på Facebook, før likes og kommentarer begynder at fade ud
3 gange om dagen på Google +. Her forventes det, at du poster konsistent, ellers stopper folk med at følge.
3 gange om dagen på Twitter. Når du twitter mere, så kan der mærkes et vist fald – en overmætning
5 gange om dagen på Pinterest  – her mærker brands, at mange postings giver endnu flere followers:
Se den fine brændstofsallegori i infografikken her:
Personligt er jeg meget glad for, at bloggen bliver nævnt, og at det faktisk er ganske overkommeligt at blogge to gange om ugen. Bemærk, at det er tal, der gælder for virksomheder, men jeg synes godt, man kan lære af tallene som enkeltperson, der bruger de samme sociale medier.

hvor tit skal jeg opdatere

 

Ses vi i morgen til LinkedIn i Aarhus?

Communities, Linked In Ingen kommentarer

Rynkeby-Foredrag-LinkedIn-750 Der er fuldstændig udsolgt til det velgørende arrangement om LinkedIn, som holdes i morgen i Aarhus. Overskuddet går til Børnecancerfonden, og 100 har nu tilmeldt sig.

Jeg glæder mig rigtig meget til at være sammen med Lars Ingerslev fra LinkedIns nordiske kontor, og med Christen Mau og Ole Bach Andersen, der er drevne LinkedIn brugere og rådgivere.

Mit ydmyge bidrag bliver at fortælle om fem gode råd til den, der skal drive en onlinegruppe.
Ses vi ikke i morgen, er det måske nyttigt for dig at vide, at jeg til sommer igen holder et kursus alene for dig, der skal drive onlinegrupper  på LinkedIn. Det foregår i København torsdag den 14. august.

Læs videre…

 

Sådan afgør du, om du skal opdatere – og hvor!

Communities, Netværk, Sociale medier 1 kommentar

Sådan afgør du, hvor du vil opdatere - og hvad

 

Internet ved årsskiftet 2010-11

Blogs, Communities, Sociale medier 2 kommentarer

 

Den svenskejede Royal Pingdom- blog har talt og talt og talt og bragte for nylig en oversigt over et hav af oplysninger om internetbrugen ved udgangen af 201, at de selv med et glimt i øjet skrev, “Vær forberedt på et massivt overload af informationer”.
Det må man nok sige. Jeg har pillet nogle af tallene ud, som jeg synes er mest interessante, resten kan læses her

Emailen er IKKE død:
Der bliver sendt 294 milliarder emails hver dag. Desværre var tæt på 89 % af dem spam, hvilket betyder, at der blev sendt 262 milliarder spammails hver dag i 2010.
Når der kommer til den mere seriøse anvendelse af emails, fortæller Royal Pingdom, at cirka en fjerdedel var forretningsrelaterede emails.

Læs videre…

 

Digitale gårdvagter/moderatorer uddannes

Communities, Netværk Ingen kommentarer

I radioen talte man i morges om digitale gårdvagter, om moderatorer, der sørger for at holde ro og orden på internetfora, hvor især yngre bevæger sig.

Det er Red Barnet, der bl.a. for fondsmidler fra Egmontfonden, har igangsat en gratis uddannelse for mennesker, der skal arbejde på nettet med at moderere diskussioner, især hvor unge mødes.

At sætte uddannelsen af moderatorer i system hilser jeg særdeles velkomment. Det er længe sket i udlandet, men så systematisk, som det tilsyneladende kan ske her, hvor frivillige såvel som organisationer og virksomheder kan blive uddannet, har jeg endnu ikke set i Danmark.

Læs videre…

 

Brugerskabt modeblog nu som magasin

Blogs, Communities Ingen kommentarer
I Like my style er blevet til et kvartalsmagasin også

Den brugerskabte modeblog udkommer nu kvartalsvist som gedigent magasin, man kan bladre i længe.

En ordentlig moppedreng. 264 sider og 560 gram. Kvartalsmagasin på glittet papir, spækket med billeder og beretninger fra hele verden.
“I like my style” er titlen på et community, som i nogle år har samlet fashionistas og andre modeinteresserede i et blog-og-billedunivers.  Omdrejningspunktet er selvfølgelig  “Mig og min stil”, altså en iagttagelse og en bidragelse til registrering af, hvad der er stil, ikke kun på gaden, men også blandt de mere etablerede.
Blogindlæg er ikke kun skrevet af ukendte, men også en lang række mere fremtrædende mænd og kvinder inden for mode, foto, design og smykkekunst.
Nu har sitet lavet det første brugerskabte modemagasin, en appetitlig vandring gennem modetendenser uden for catwalken.

Det er 100 procent brugerskabt, redigeret af brugerne, fotograferet af brugerne, skrevet af brugerne.  Støtte finansielt af Mercedes og Adidas, der reklamerer i bladet i en stil, der passer til indholdet. Forhandles på udvalgte steder, I dare say, Jeg fandt det i Paris i en af de mere hypede  modeforretninger Colette.

Læs videre…

 

Den vigtige første follower og om #ersatz

Communities, Netværk Ingen kommentarer

I mange år har Thomas Madsen-Mygdal stået i spidsen for en event, der hedder Reboot , som har samlet hundredvis af folk til en meget selvstyrende og selvkørende, og altid uhyre interessant internationalt meget anerkendt konference  for webinteresserede i København.
I år har han meddelt pause, men at holde pause med et sådant arrangement, som er så populært, og som for mange også betyder en årlig saltvandsindsprøjtning og mega networkingmulighed kan ikke føre til andet end, at andre tager over.

Det er så sket nu, hvor der er arrangeret en “Noboot” konference, der nu kaldes “Ersatz”, og som “bare er opstået”, fordi nogle har taget initiativ, og andre har fulgt op.

Det foregår på Arsenalvej 10 på Holmen og temaet er break – jeg har overhovedet ikke begreb skabt om program eller indhold, men jeg kommer, det er helt sikkert. (tilmelding sker her)

Læs videre…

 

Yammer – det “virtuelle Alle-kald”

Communities, Det virtuelle håndtryk, Netværk, Sociale medier 5 kommentarer

For et stykke tid siden tog “min” nye virksomhed First Link Kommunikation, et nyt redskab i brug, Yammer, som er mikroblogging i lukkede fora. Vi er kun tre i virksomheden, og jeg må sige, at tjenesten virker en lille smule overkill i forhold til vores antal, men tanken om at kunne twitte i et lukket forum, tiltalte mig.

Yammer er på en måde erhvervslivets svar på Twitter. Eller rettere – Yammer giver mulighed for de små, korte beskeder til et lukket forum, som er meget anvendeligt for virksomheder og organisationer, der ikke ønsker beskeder ud i det ”fri”, som på Twitter. Man kan yamme, skrive korte beskeder til hinanden via mobil eller internet på tjenesten, hvor man kan også kan vedhæfte filer, billeder og skrive mere end 140 enheder, samt en del mere.>

Da vores egen erfaring med at bruge Yammer ikke var specielt epokegørende,  ringede jeg til Morten Bove i Sorø for at høre, hvordan han og medarbejderne i kommunikationsbureuaet Cumuli brugte Yammer, som jeg vidste, de havde taget i anvendelse for et lille års tid siden. I Cumuli arbejder 11 mennesker, de er alle på Yammer og har alle installeret programmet på deres smartphones eller computer. Morten Bove er strategi & projektleder, administrerende direktør i  Cumuli, og her er, hvad han fortalte:

Læs videre…

 

Do’s and don’ts: Invitationer på Linked In

Communities, Det virtuelle håndtryk, Linked In, Netværk, Sociale medier 1 kommentar

Har jeg  i mine forrige indlæg overbevist om, at det bedre kan betale sig at sige JA end Nej til en invitation til LinkedIn?
 Hvis ja, så vil jeg lige komme med et par råd til, hvem man med størst fordel kan sige ja til, når man bliver inviteret.

- Sig kun ja til dem, du kender og vil gøre en tjeneste en dag. ( Med ganske få undtagelser – engang imellem skal du også tage chancen og sige ja  til nogen, du ikke kender, men KUN hvis de spørger på den ordentlige måde.)
– Sig ikke ja for at få mange kontakter, altså kvantitet, men gå efter kvalitet.
– Sig ja til dem, der har ulejliget sig med at skrive en personlig invitation med begrundelse for, hvorfor de vil i kontakt med dig, og som ikke tydeligvis skriver til 110 mennesker på een gang med sådan en underlig, masseformuleret,neutral besked.
– Sig ja til dem, der IKKE bruger den autogenererede engelske tekst, men har ulejliget sig med at betragte dig som et rigtigt ægte menneske og gidet at bruge tid på at skrive til dig med blot et par danske sætninger.(jajajaja hvis der altså er tale om en dansker)
– Overvej meget, om du vil sige ja til gamle skolekammerater og kærester. Det er fint nok at fastholde kontakten, men LinkedIn er et professionelt redskab – er du sikker på, at dine gamle bekendtskaber skal vedligeholdes her og ikke på facebook i stedet for?

Når du selv inviterer på Linked In, så
– Brug aldrig LinkedIns autogenererede engelske invitationstekst – det er en fornærmelse at sende en autotekst, skriv selv en ordentlig begrundelse, jfr ovenstående.
– Brug aldrig synkronisering med dit postprogram!! Dels crasher det garanteret, dels kommer du til at invitere nogen, du ikke ville i netværk med alligevel
Og endelig kommer du til at invitere med en fælles ordlyd til dem alle, og det advarer jeg netop oven for imod!

Læs videre…

 

Konkurrentovervågning på Linked In

Communities, Det virtuelle håndtryk, Linked In, Netværk 2 kommentarer

LinkedInI 2007 gennemførte en medarbejder i firmaet  CSIS Security Group et forsøg med at oprette en fiktiv profil på Linked In for at se, om det kunne lykkes ham at skaffe en masse kontakter og gennem kontakterne få en indsigt i, hvad konkurrenterne lavede.
Han gjorde det også for at undersøge, hvor sårbare virksomheders medarbejdere gør deres virksomhed over for malware, som de får “tilbudt” via Linked In.

Han angav sig selv som tidligere medarbejder i et større, eksisterende firma og begyndte at invitere ”tidligere kolleger”. Han brugte så ti kontakter til at forbinde sig videre med deres hjælp, og de emails, han fik adgang til.
– I løbet af tre timer fik han den første accept på en invitation sendt ud til nogen, han ikke anede, hvem var.
– Efter tre dage fik han invitationer fra (komplet ubekendte) folk, som bare gerne ville have udvidet deres eget netværk.
– På mindre end to uger fik han bygget et netværk på 1300+ med emails navne og masser af virksomhedsinformation.

Forsøget er gjort i 2007, og kunne gentages i dag, for hovedpointerne går igen:
*Alt for mange forbinder sig med nogen, de ikke kender, alene for at få kontakter.
*Alt for mange siger ja tak til invitationer uden egentlig at vide, hvem de inviterer indenfor.
*Alt for mange klikker gladeligt på foreslåede links fra folk, de kender gennem Linked In og udsætter dermed deres virksomhed for at få malware ind i systemet.

Læs videre…

 

« Ældre indlæg